Stiri Cupa României Masculin

Mirel Dragoste: „Simțeam că am nevoie de o schimbare și de o nouă provocare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.07.2019

Mirel Dragoste: „Simțeam că am nevoie de o schimbare și de o nouă provocare”

Mirel Dragoste va juca la SCM Timișoara în ediția 2019-2020 a Ligii Naționale. Fundașul de 24 de ani va juca la gruparea de pe Bega după trei sezoane petrecute la BC CSU Sibiu, cu care a câștigat cupa din acest an și a disputat finala campionatului. Acesta a vorbit despre nevoia de o schimbare, dar și despre următoarele meciuri ale naționalei.

„Am ales SCM Timișoara pentru că simțeam că am nevoie de o schimbare în cariera mea și de o nouă provocare. Sunt fericit pentru decizia pe care am luat-o si că m-am alăturat noului proiect al unui club cu istorie bogată. Sunt nerăbdator să încep pregătirea cu echipa și mă bucur că am onoarea să mă aflu sub comanda unui nou antrenor și a unui staff care au ambiții foarte mari”, a declarat Mirel Dragoste pentru site-ul oficial al noii sale echipe.

Fundașul a evoluat în 36 de meciuri în ultima ediție de campionat la BC CSU Sibiu, cu medii de 3,8 puncte, 1 recuperare și 3,2 eficiență în 15:54 minute. A avut o contribuție importantă în finala cupei din acest an, marcând 11 puncte pentru învingători. Cel mai bun sezon al său în LNBM a fost 2017-2018, când a bifat 41 de meciuri în galben-albastru, cu medii de 7 puncte, 1,1 recuperări, 1 assist și 6,1 eficiență în 19:39 minute.

Dragoste este al doilea român transferat de bănățeni în această vară, după Abu Teir (care se încadrează la regula U23). Momentan Dragoste este singurul jucător autohton de peste 23 de ani anunțat de timișoreni pentru sezonul următor. Aceștia au păstrat opt jucători din sezonul precedent, trei stranieri și cinci români sub 23 de ani.

„După cum se poate vedea, echipa nu va fi foarte diferită față de sezonul trecut. S-a păstrat nucleul jucătorilor străini și cred că acesta e un lucru important. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă în acest sezon. Eu, personal, voi face tot ce îmi stă în putință sa ajut echipă în fiecare meci”, a adăugat Dragoste.

Jucătorul de 24 de ani nu va fi prezent la reunirea noii sale echipe pentru că va fi la lotul național. Dragoste a jucat în cele 4 meciuri disputate de tricolori în a doua fază a precalificărilor, cu medii de 10 puncte, 3,3 recuperări și 1,8 assist-uri  în 26.9 minute.

„Sunt mândru și fericit că am fost convocat din nou în cadrul lotului de seniori. Urmează să începem pregătirea zilele următoare, iar grupa din care facem parte este una accesibilă. Sper să ne pregătim cât de bine putem în această perioadă și la ora meciurilor oficiale să fim concentrați și să demonstrăm de ce suntem în stare. Totul depinde doar de noi și de dorința noastră de a ieși învingători din această grupă”.

Vulturii joacă în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021 luna viitoare. În 7 august România joacă în deplasare cu Cipru, în 10 primește vizita Slovaciei, în 17 joacă acasă cu Cipru și în 21 în deplasare cu Slovacia. Câștigătoarea grupei va avansa în calificările pentru turneul final.

*foto: Sebastian Marcovici / facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii