Stiri Cupa României Masculin

Nicu Toader: "În Cupă vom avea niște meciuri de pregătire oficiale”

Andrei Danciu

Andrei Danciu
27.09.2012

Nicu ToaderDinamo București se pregătește pentru sezonul 2012/13 cu un lot format doar din jucători români și cu un obiectiv pe măsura bugetului: menținerea în LNBF.

Bucureștenii vor deschide stagiunea prin meciurile din Cupa României, seria I, iar cu această ocazie am stat de vorbă cu Nicu Toader, antrenorul echipei.

Cum vi se pare modul de organizare al optimilor de finala?
Pentru toate echipele cred ca este extrem de benefic. In momentul asta fiecare antrenor isi poate vedea la lucru componenta echipei, poate sa vada ce merge si ce nu merge, daca mai trebuie modificat ceva, iar 3 meciuiri oficiale sunt extrem de benefice pentru fiecare antrenor din Divizia A.

Ce obiective aveti pentru meciurile din weekend?
Obiectivul nostru este sa ramanem in Divizia A, deci nu ne putem fixa neaparat obiective precise pentru aceste meciuri. Obiectivul este sa practicam un baschet cat mai curat, cat mai corect si sa aratam tuturor ca baschetbalistii romani inca au valoare.

Cine este cel mai puternic adversar din Cupa?
Este greu de spus. Cred ca CSM Bucuresti si Clujul vor avea cele mai importante cuvinte de spus din aceasta grupa.

Sa inteleg ca priviti aceste meciuri si ca pe unele de pregatire?
Da, in cea mai mare parte ne orientam spre niste meciuri de pregatire oficiale. Pentru noi este extrem de benefic, avand in vedere ca marea majoritate a jucatorilor n-au jucat meciuri oficiale in Divizia A si doar turneul de la Targu Jiu a fost practic prima ocazie in care au luat contactul cu Divizia A, putem considera ca sunt primele meciuri oficiale pentru ei, si atunci se poate spune ca acestea vor fi primele meciuri in care vor vedea ce inseamna nivelul  primei ligi.

Apropo de jucatorii dumneavoastra, aveti noutati in lot?
Nu, avem acelasi lot. In lotul nostru mai sunt cativa copii de la juniori crescuti de domnul David, 2-3 dintre acestia sunt vicecampioni nationali la categoria 97 cu echipa clubului, dar ei sunt la scoala atunci cand noi avem antrenamente. Insa la categoria U23 vom incerca sa-i folosim, pentru ca trebuie sa le dam o anumita pauza jucatorilor de Divizia A, avand in vedere ca le va fi foarte greu sa joace 5 meciuri pe saptamana. Vom incerca, in limita posibilitatilor, sa ii folosim la U23, si eu cred ca cel putin 2 dintre acestia vor face fata cu brio nivelului.

Mai aveti meciuri amicale programate pana la inceperea campionatului?
Nu, acestea vor fi ultimele meciuri. Dupa urmeaza o deplasare destul de grea la Cluj, meciul de  acasa cu Oradea, si  sper ca echipa sa creasca foarte repede.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii