Stiri Cupa României Masculin

Nikola Markovic: „A fost ușor pentru mine să semnez pe trei ani cu Oradea”

Nikola Markovic: „A fost ușor pentru mine să semnez pe trei ani cu Oradea”

Chiar dacă numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 a crescut în ultima perioadă, echipele de baschet din România încep să pregătească sezonul următor și să își contureze lotul. CSM Oradea este o formație care își dorește să păstreze cea mai mare parte a jucătorilor pe care i-a avut în stagiunea 2019-2020.

Până în acest moment, în lotul condus de Cristian Achim se află Bogdan Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu și Nikola Markovic, în timp ce Arturas Valeika, Dragan Zekovic și Aaron Broussard sunt aproape de roș-albaștri.

Un aspect interesant este că Markovic a semnat pe trei ani cu CSM Oradea, o perioadă lungă față de specificul contractelor din LNBM. Am discutat cu jucătorul sârb și acesta ne-a povestit care sunt argumentele care au stat în spatele acestei decizii.

În primul rând, CSM Oradea este una dintre cele mai stabile și organizate echipe unde am avut șansa de a juca până acum. Au crescut constant și s-au dezvoltat an de an în toate aspectele. E o echipă cu cele mai mari ambiții, care luptă pentru trofee în fiecare sezon. Să nu mai zic de antrenor, care e de zece ani la echipă, și de staff-ul care este împreună de ani de zile, construind un sistem excelent. Toate acestea reprezintă motive pentru care jucătorii se simt bine și se bucură jucând baschet. Prin urmare, a fost ușor pentru mine să semnez pe trei ani cu Oradea și sper să rămân chiar și mai mult.

Nikola Markovic a petrecut deja două sezoane în orașul de pe malul Crișului și spune că s-a simțit foarte bine în ediția 2019-2020.

M-am simțit cu adevărat bine în Oradea. Echipa și întreaga organizație e ca o familie mare în care fiecare îi ține spatele celuilalt. Din păcate, sezonul a fost ciudat și unic, se întâmplă așa ceva o dată la un milion de ani. Sper să nu se mai repete niciodată situația aceasta cu Covid 19. Am obținut un trofeu, însă am încheiat mai repede și nu am avut șansa de a ne poziționa mai bine în lupta pentru un nou campionat. Totuși, sănătatea și viețile oamenilor sunt cele mai importante așa că sper că totul va fi bine în curând.

Un alt jucător care s-a făcut remarcat în acest sezon este Tudor Fometescu. În absența lui Bobe Nicolescu, sportiv ce a suferit o serie de accidentări, Fometescu a devenit principala opțiune U23 din lotul orădenilor.

Nu consider neapărat că a fost cel mai bun sezon al meu, pentru început. Într-adevăr, a fost un sezon în care m-am acomodat, să zicem, pentru prima dată definitiv cu baschetul de seniori. Dar, mai am foarte mult de muncă. Am dovedit că pot să fac față fără probleme, însă trebuie să devin cel care poate să facă diferența. Acesta este planul meu: să fiu puțin mai sus. Faptul că am jucat niște minute nu înseamnă mare lucru. Țintesc mai sus de atât.

Sezonul a fost ok, din punct de vedere al echipei. Am avut o echipă chiar bună, nu am avut parte de neînțelegeri, nu am avut conflicte între noi. A fost o formație bine clădită. Mi-am găsit locul, am încercat să ajut cât mai mult. Acum, sper că am făcut o treabă bună pe cât posibil.

Fometescu și Markovic au fost colegi și în sezonul 2018-2019, când CSM Oradea a reușit să obțină trofeul de campioană a României. Aceștia au fost dezamăgiți de felul în care a fost întreruptă această stagiune, însă ambii sunt de acord că sănătatea este cea mai importantă.

Am fost de acord cu decizia, cred că a fost inteligentă și de așteptat în situația asta. Așa cum am spus, viețile și sănătatea oamenilor sunt cele mai importante, sunt de neprețuit. A fost mai bine că s-a anulat campionatul și că li s-a dat timp echipelor de a se reorganiza și pregăti pentru următoarea stagiune. Mai ales în această perioadă care este foarte dificilă și bizară pentru toată lumea. Îmi doresc ca toți să ieșim mai buni și mai puternici din această situație”, a mărturisit Nikola Markovic.

În schimb, Fometescu a adăugat și un motiv personal pentru care a fost mai afectat de suspendarea campionatului.

Bănuiesc că toată lumea a fost extrem de dezamăgită pentru că s-a aflat de suspendarea asta foarte repede. Mai întâi s-a anunțat legea prin care s-a interzis participarea spectatorilor. Noi ne-am mai antrenat trei, patru zile, urma un meci cu Timișoara, cred, și apoi a apărut știrea că nu se mai joacă nimic și că se anulează totul. A fost urât, mai ales pentru mine, pentru că după finala de la Cluj m-am accidentat puțin la genunchiul drept și a urmat o pauză de vreo trei săptămâni în care nu am putut să merg nici la lotul național. Meciul cu Timișoara urma să fie meciul meu de revenire, dar asta a fost situația. Până la urmă, sănătatea tuturor e înainte de sănătatea ta și înainte de baschet, cu siguranță.

După perioada inițială în care regulile au fost foarte stricte, atât Nikola Markovic, cât și Tudor Fometescu au reînceput antrenamentele. Jucătorul sârb, în vârstă de 30 de ani, s-a pregătit în Serbia, împreună cu Rade Markovic și Milan Mitrovic.

După o carantină de 28 de zile, m-am întors în Serbia și acolo am început antrenamentele cu antrenorii mei de la Oradea, Rade și Milan. Au trecut aproape două luni de când muncim împreună așa că totul merge bine deocamdată. Am rămas în legătură cu ceilalți fiindcă, așa cum am spus, ei nu sunt doar coechipieri, ci o familie.

De cealaltă parte, colegul său mai tânăr a revenit în Oradea și s-a antrenat alături de Bobe Nicolescu și Edward Petrescu.

Inițial am mers acasă, chiar în weekend-ul în care s-a instaurat carantina în adevăratul sens al cuvântului. Am stat cred că două săptămâni și am făcut doar flotări și abdomene pentru că nu apucasem să îmi cumpăr lucruri. Apoi, s-au mai relaxat un pic măsurile și am putut să ies cu declarație. Mi-am luat câte ceva și am făcut antrenamente pe Zoom cu preparatorul nostru fizic, cu Marius Marinău. Ultima lună a decurs aproape ca în mod normal, doar că aveam doar un singur antrenament.

Pregătirea, pentru mine, deja a început. Imediat cum s-a dat drumul pe 15 mai, când a fost acea mare relaxare, am plecat înspre Oradea și am început să alerg cum se putea. Eram trei băieți la antrenamente, cu Bobe și Edward Petrescu, pe un teren de tenis mare și o distanță de trei, patru metri între noi. Țipam unii la alții să ne auzim, dar asta era situația, astea erau condițiile și am făcut cât se putea atunci. Acum putem să ne antrenăm și mai aproape unii de alții. În toată această perioadă am lucrat pe parte fizică: am alergat, sprinturi, rezistență, reacție.

Planurile pentru următoarele luni sunt simple: cât mai multe antrenamente. În plus, lui Tudor Fometescu i-ar plăcea să evolueze în Liga de Vară, însă CSM Oradea nu a făcut niciun anunț în acest sens, până la momentul actual.

Mie mi-ar plăcea să joc în liga aceasta de vară. Îți dai seama, aștept primul contact cu baschetul. Categoric, toată lumea preferă să înceapă liga asta de vară, din punct de vedere al unui jucător. Prefer să joc cât mai repede decât să aștept până în octombrie, când ar fi primul meci oficial. Orice lucru, orice meci, orice competiție sunt binevenite”, a spus Fometescu pentru Baschet.ro.

Și Nikola Markovic este nerăbdător să revină pe parchet.

Planul este să continui să mă antrenez toată vara cu antrenorii mei, având o singură pauză în iulie, pentru a fi pregătit pentru începutul presezonului. De asemenea, sper ca pandemia să se termine cât mai curând, să putem reveni la viețile noastre și să facem ceea ce iubim cel mai mult: să jucăm baschet în fața unor săli pline.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii