Stiri Cupa României Masculin

Nikola Markovic: „Am avut două fețe. În sfertul doi, am jucat foarte rău, lipsiți de intensitate și agresivitate”

Nikola Markovic: „Am avut două fețe. În sfertul doi, am jucat foarte rău, lipsiți de intensitate și agresivitate”

CSM CSU Oradea s-a impus cu 75-69 la Sibiu în etapa a 4-a din grupele FIBA Europe Cup. Orădenii au condus cu zece puncte la prima pauză, dar au marcat doar 5 puncte în sfertul secund și gazdele s-au dus la +13. Bihorenii au revenit în repriza a doua și au gestionat mai bine finalul. Nikola Markovic a fost printre cei care au contribuit la revenirea oaspeților, marcând 10 puncte în sfertul trei.

„A fost un meci foarte greu, ca întotdeauna în această sală. Am avut două fețe. În prima repriză, mai ales în sfertul doi, am jucat foarte rău, lipsiți de intensitate, lipsiți de agresivitate. De partea cealaltă, Sibiul a jucat foarte bine. Știam că am greșit, știam că trebuie să mărim agresivitatea în repriza a doua și asta am făcut. Din fericire, am câștigat din nou”, a declarat Nikola Markovic la finalul partidei.

Sârbul de 30 de ani a început jocul pe bancă și a petrecut în teren 24:40 minute. Acesta a înscris 14 puncte, 10 dintre acestea în sfertul trei, când orădenii au revenit la conducere. Extrema de forță a încheiat partida cu 3/5 la șuturile din semicerc, 2/2 de la distanță și 2/2 la libere. A mai avut 4 recupeărri (1 ofensivă/3 defensive), o pasă decisivă, 4 greșeli personale, 2 mingi pierdute și o intercepție, cu +16 eficiență. În cele patru meciuri din grupele Europe Cup, Markovic are medii de 15 puncte, 3,5 recuperări și 3,8 pase decisive în 25 de minute, cu 16,8 eficiență.

CSM CSU Oradea și-a asigurat trecerea în faza a doua a grupelor după ce și-a continuat parcursul perfect din grupa D.

„Practic am rezolvat treaba cu această victorie, dar mai avem două meciuri de jucat. Cu siguranță obiectivul nostru este să obținem cât mai multe victorii. Încă nu ne știm grupa din faza următoare, vom vedea ce adversari primim la tragerea la sorți. Dar cu siguranță vom merge acolo să încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri”, a adăugat Markovic.

Pentru bihoreni a fost a 4-a victorie la rând în gruple FIBA Europe Cup, dar și a 4-a victorie stagională cu rivalii de la BC CSU Sibiu.

„Știu că este a 4-a victorie din sezon. Este bine, dar nu înseamnă nimic, este doar o victorie. Una, două, n-am câștigat campionatul, nu am câștigat trofeul, sunt doar patru victorii. Sigur că este bine, dar sezonul este lung, mai sunt multe meciuri de jucat în fața noastră și cu siguranță Sibiul este marele nostru adversar, pe care îl respectăm și cu siguranță vom avea mai multe meciuri în care ne vom duela până la finalul sezonului”, a concluzionat Nikola Markovic.

Pentru campioana României urmează deplasarea de la Timișoara, din etapa a 6-a a grupei valorice A din LNBM, sâmbătă, de la ora 18:45. Bihorenii vor încheia prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup cu două meciuri pe propriul teren. Primul va fi miercuri, 20 noiembrie, cu Bahcesehir College, iar ultimul, în 27 noiembrie, cu Fribourg Olympic.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii