Stiri Cupa României Masculin

Nikola Markovic: „Nu ne dorim nimic altceva decât să câștigăm campionatul și cupa”

Nikola Markovic: „Nu ne dorim nimic altceva decât să câștigăm campionatul și cupa”

CSM CSU Oradea s-a reunit la finalul acestei săptămâni și a început pregătirea pentru noul sezon competițional. Prezent la reunirea lotului, Nikola Markovic a vorbit pentru site-ul oficial al clubului bihorean despre perioada de pauza și despre ceea ce a însemnat anularea sezonul 2019/2020:

Am acceptat ideea că nu se putea continua. Era vorba despre sănătatea tuturor și este o situație ce a avut impact nu doar asupra României, ci a întregii planete. Exista pericolul reprezentat de acest virus, foarte multe necunoscute legate de el, astfel încât consider că decizia de a opri activitatea a fost una normală, pe care am acceptat-o în pofida faptului că mi-am dorit, la fel ca toată lumea, să completăm sezonul. Nu a fost o chestiune de ceea ce ne dorim, ci una de sănătatea tuturor participanților la activitatea sportivă. Referitor la modul în care s-a terminat, evident sunt de părere că cea mai bună decizie a fost de a nu declara campioană din moment ce competiția era departe de a se termina.”

Eu am stat în carantină la domiciliu când m-am întors acasă. Acesta a fost protocolul în vigoare în acea perioadă. Apoi am început să lucrez, iar în ultimele trei luni am făcut antrenamente individuale, respectând indicațiile autorităților. Eu pot să spun că sunt pregătit pentru a începe activitatea alături de echipă. M-am antrenat toată vara, dar mi-a lipsit competiția pentru că noi jucăm aici în colectiv. Îmi lipsește baschetul real, mi-au lipsit colegii și competiția.

Există zvonuri că startul sezonului va fi amânat. Am auzit acest lucru vineri, atunci când s-a anunțat amânarea tragerii la sorți pentru campionat și cupă. M-a întristat puțin acest lucru, dar cel mai mult mă motivează faptul că la un moment, nu știu când și în ce condiții, vom începe să jucăm.”

Extrema de forță din Serbia a vorbit și despre echipa lui CSM CSU Oradea, care va avea în mare parte aceeași compeneță și despre obiectivele pentru sezonul 2020/2021:

Omogenitatea este un element foarte important în baschet. Nu doar pentru echipa noastră. E important să-ți cunoști antrenorii, colegii, să știi cum gândește fiecare, ce obiceiuri are, unde și cum se simt cel mai bine în teren. Practic știi cum respiră fiecare dintre oamenii care sunt în echipa ta. Eu cred că va fi un avantaj pentru noi, așa cum ne-a ajutat foarte mult și în sezonul trecut.

Am înțeles că vom avea un nou coleg de echipă. Deocamdată nu știm cine este, dar am convingerea că va fi un jucător care ne va ajuta să fim mai buni.

Sunt în totalitate de acord cu coach (n.r. Cristian Achim) și cu Șerban (Sere). Este evident că nu ne dorim nimic altceva decât să câștigăm campionatul și cupa. De asemenea, ne dorim să facem pasul următor în FIBA Europe Cup. Îmi pare rău că nu avem oportunitatea de a juca în Champions League, dar sunt de părere că avem șanse să îmbunătățim rezultatul din sezonul precedent în FIBA Europe Cup.”

Nikola Markovic și spus părerea și despre faptul că jocurile din sezonul următor se vor juca fără suporteri în tribune:

Publicul este foarte important pentru mine. Sunt genul de jucător mai vulcanic, iar publicul mă alimentează cu energie. Când văd sala plină de oameni care ne sprijină și ne încurajează necondiționat este un plus pe care nu cred că avem cum să-l compensăm. Cu publicul alături eu nu am nevoie de altă sursă de motivare. Ațadar, în ceea ce mă privește, publicul îmi va lipsi enorm. Asta este noua realitate și va trebui să mă adaptez la ea. Nu sunt singurul, deoarece sunt mulți jucători care se simt mai bine cu public numeros în tribune, dar acest lucru nu este în puterile noastră să-l schimbăm. Putem doar să sperăm că la un moment dat, cât mai curând, ne vom întâlni cu fanii în sală. Deocamdată tot ce pot să spun este că îmi doresc enorm de mult să începem competițiile într-un fel sau altul.”

foto: CSM Oradea (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii