Stiri Cupa României Masculin

Niksa Bavcevic: “În prima repriză am avut probleme de organizare a jocului”

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.12.2012

Niksa Bavcevic, antrenorul principal al lui U Mobitelco Cluj-Napoca, a vorbit despre înfrângerea suferită la Oradea, scor 70-76, în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin:

 "Am avut un jucător nou pentru acest meci. Este evident că el nu a fost pregătit pentru acest meci. El este în probe la noi și vom lua decizia definitivă în privința lui după meciul revanșă din cupă. Evident că a fost presiune foarte mare pe el și cu siguranță nu va mai avea un meci cu 1/13 la aruncări, așa cum s-a întâmplat la Oradea.

De asemenea, am jucat acest meci cu probleme medicale la conducătorul nostru de joc. Au fost mari semne de întrebare cu privire la prezența sa în jocul de la Oradea. În ultimele momente am decis să îl folosim. Dar nu a fost la nivelul la care joacă de obicei.

În prima repriză am avut probleme în ceea ce privește organizarea din jocul nostru. În repriza a doua mi s-a părut că unele decizii ale arbitrilor au fost în defavoarea noastră și raportul de 24-13 la aruncări libere arată că acest lucru. Câteva decizii au fost suspicioase.

Mergem acasă cu un minus de 6 puncte, însă cu speranța că în Cluj, în fața propriilor suporteri vom obține calificarea la turneul final. Desigur, cu precizarea că am speranța în legătură cu arbitrajul, care va decide să sancționeze în clee din urmă blocajele în mișcare pe care le face echipa adversă în mod constant. Pentru așa ceva nu ai cum să replici, pentru că este ceva neregulamentar. Și Oradea a marcat multe puncte de pe urma acestor blocaje. Am încercat să vorbesc cu arbitrii, dar încercările mele nu au avut succes.

Sunt mulțumit de combativitatea echipei mele. Am recuperat mult, am arătat că ne putem apăra. Dar în același timp am arătat că nu suntem încă deficitari pe pivot și am avut un mare minus la conducătorul de joc în condițiile în care nu a jucat la capacitate maximă. În concluzie se putea mai bine, dar se putea și mai rău. Cred că șansele de calificare sunt 50% de ambele părți.

Felicit sincer publicul de la Oradea. Și-au susținut suporterii, au creat o atmosferă excelentă. Au oferit un ajutor foarte mare echipei gazdă. Sper că și noi să avem parte de așa ceva la meciul retur. A fost foarte plăcut să văd atâta lume la sală pentru un meci de baschet. Cred că prin acest lucru putem să vedem în ce măsură a crescut valoarea campionatului românesc. Unul care în opinia mea este undeva pe locurile 11-12-13 ca valoare în Europa. Și nu cred că găsim alt campionat sau ligă atât de apropiat valoric între protagoniste. Nici măcar în Liga Adriatică.

Referitor la faptul că am folosit o formulă fără pivot clasic, cred că omologul meu a reacționat imediat. L-a folosit foarte mult pe Stefanovic, în special în acea perioadă de joc. Cred că nu a fost o decizie rea din partea nostră să jucăm așa, dar Oradea s-a pregătit pentru acest lucru. Am recuperat bine și în aceste condiții, dar am avut probleme cu Franklin, care a făcut un meci excelent din punct de vedere ofensiv."

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    u.cluj
    Iarasi arbitrajul i-a omorat,dupa pererea antrenorului.Pacat ca nu are ochi decat pt. arbitraj.De fapt asta caracterizeaza Clujul.Pana acum aveau ce aveau cu Asesoft,acum vad ca au luat in vizor Oradea.Cine va urma?

    cu 11 ani în urmă (30.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @gogu
    Lasa-l mai sa traiasca...... A criticat arbitrajul si? ti se pare ca arbitrajul in Romania este de calitate? In tari precum Serbia sau Grecia genul astea de arbitraje ar duce la linsarea arbitrilor...... Atata vreme cat ei fluiera dupa ureche sau dupa faze imaginare arbitrajul este de criticat.... Poate ca Achim ar critica si el dar nu ii sta in fire sa o faca..... Arbitrajul nostru este de criticat in oricee moment .... Meciul nu l-am vazut tot asa ca nu pot sa critic decat o faza dar..... Daca ai citi mai cu atent (poate nu am inteles eu) ai sa vezi ca lauda Oradea si suporterii si eu zic ca asta conteaza...... Oricum eu cred ca el critica incompetenta si nu ca ar trage cu Oradea, zic eu!!!

    cu 11 ani în urmă (30.12.2012) Raspunde
  • realHQ :

    :)
    Oradea are echipa de locul 1-2 anul asta. fara discutie. In schimb referitor la greierii in gri cu instrumentul in gura de-abia astept finala din Mai 2013 Oradea versus stim cu totii cine ;) in care siteul asta, redactorii, "opinia publica", suporterii, organele de conducere FIBA Europe, DNA, Ponta, Basescu, etc. vor fi invocati sa ia pozitie in privinta arbitrajului care -paradoxal- nu va mai fi ingaduitor cu alb rosii ci din contra, vor fluiera orice maruntis :). Dar sper ca stim de pe acum ca li se va rupe tuturor, nu? :D Ceea ce pana la urma e bine, nu poate exista decat un singur Sauron, epigonii trebuie sa inteleaga ca indiferent de impresiile dobandite sunt doar tolerati; pana in momentul exterminarii. ;)

    cu 11 ani în urmă (30.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @realHQ
    Greieri? gandaci de bucatarie ai vrut sa spui..... rezista si unui atac nuclear!!!!

    cu 11 ani în urmă (30.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii