Stiri Cupa României Masculin

Opinie. Cinci jucători pe care aș fi vrut să îi văd în competițiile individuale. Video

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
20.04.2019

Goran Gajovic și Kevin Hardy au câștigat cele două concursuri individuale din cadrul LNBM All-Star Game 2019. Cititorii noștri s-au întrebat, pe bune dreptate, de ce au lipsit anumiți jucători de la aceste competiții.

Răspunsul a fost dat însă cu o zi înainte de către vicepreședintele U-BT Cluj, Mircea Cristescu, în cadrul unei conferințe de presă ce a precedat All-Star Game-ul:

„În general, din experiența mea de câteva All Star Game-uri din State e bine să respectăm ce hotărăște organizatorul. Împreună cu Horia am hotărât toate regulile acestui All Star Game și am vorbit cu căpitanii de echipă. Eu cred și noi credem de fapt că este normal ca cei votați să participe. Așa pot să îi dau și lui Tony Easley și lui Calnicenco voie să intre. Calnicenco s-ar putea să plângă că nu participă. All Star Game-ul este singura sărbătoare a baschetului din România”, a spus Cristescu.

În SUA însă situația este diferită. La concursurile individuale participă și jucători care nu au fost selectați la All-Star Game. În 2019, Joe Harris de la Brooklyn Nets a câștigat competiția de 3 puncte, în timp ce Hamidou Diallo a câștigat concursul de slam dunk iar ambii nu au fost în meciul vedetă al sezonului.

Acestea fiind spuse, voi propune trei nume care ar fi putut participa la slam dunk contest:

Modestas Kumpys (Dinamo Știința)

Tony Bishop (BCM U Pitești)

Jahii Carson (BCM U Pitești)

Plus două nume pentru concursul de 3 puncte:

Justas Tamulis (CSU Sibiu): 42,7% de la 3 puncte  (67/157)

Goran Martinic (CSM Târgu Mureș, CSO Voluntari): 53,8% de la 3 puncte (49/91).

Altfel, formatul ales cu Team Bobe și Team Kuti a fost unul foarte interesant. Ca o sugestie, pentru următorul All-Star Game ar fi „fain” dacă ar putea fanii să își voteze favoriții și pentru concursurile individuale.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii