Stiri Cupa României Masculin

Primul duel Mâinea vs Mâinea, în Liga Națională de Baschet Masculin

Eduard Popa

Eduard Popa
06.10.2018

Chiar dacă arată diferit, Cristian și Daniel-Ștefan Mâinea sunt frați gemeni. Cei doi au crescut împreună sub îndrumarea lui Cristian Teodorescu, la Colegiul Național Aurel Vlaicu și au reușit să impresioneze la nivel juvenil.

În 2016, la numai 18 ani, Cristi și Dani au condus CNAV către titlul la turneul final U20, desfășurat la Focșani. În urma acestei competiții, cei doi frați Mâinea au fost votați în primul 5 al competiției, alături de nume precum Bobe Nicolescu, Wilhelm Brosser și Marius Ciotlăuș.

Cei doi frați au fost și componenți ai echipei care în 2017 pierdea la un singur punct la coșaveraj primul loc la turneul final U20 Masculin desfășurat la București. În ciuda acestui lucru, Dani Mâinea a fost votat MVP al turneului și, alături de fratele său, ambii au fost incluși în cvintetul ideal al competiției.

cristi si dani mainea

În același sezon, frații Mâinea au fost foarte aproape de o promovare în premieră a celor de la CNAV în Liga Națională, oprită însă de înfrângerea după prelungiri în fața celor de la Timba Timișoara. În cadrul acestui turneu, Dani Mâinea a reușit o prestație excelentă la singura victorie a celor de la CNAV, în fața lui Cuza Sport Brăila, meci în care tânărul baschetbalist reușea 31 de puncte și 9 recuperări.

După aceste două sezoane reușite în tricoul lui CNAV, cei doi au făcut un pas foarte mare și au semnat în Liga Națională de Baschet Masculin cu Dinamo București. Dezorganizarea totală de la clubul alb-roșu a făcut ca cei doi frați să plece la mijlocul sezonului, alături de alți doi colegi și să își caute șansa în Liga 1. Astfel, Cristi a semnat cu CSO Voluntari și Dani a jucat în restul stagiunii 2017/2018 la Athletic Constanța. Cei doi aveau să se întâlnească pentru prima oară în carieră la turneul semifinal de promovare al Ligii 1, în care Dani a avut câștig de cauză atât în partida de la Voluntari, câștigată cu 71-66, cât și cea de la Constanța, cu 74-71.

cristi si dani mainea

Acum, cei doi se vor întâlni pentru prima oară în noul format al Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce au decis să rămână la echipele cu care au terminat sezoanele precedente. Partida dintre CSO Voluntari și Athletic Constanța se joacă la Sala Gabi Szabo din Voluntari, sâmbătă, de la ora 18:00. 

*foto: facebook Știința București/ facebook Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii