Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara se deplasează pe terenul campioanei României, CSM Oradea

SCM Timișoara se deplasează pe terenul campioanei României, CSM Oradea

CSM CSU Oradea primește vizita lui BCM Timișoara, sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19:00. Partida face parte din penultima etapă a GVA din LNBM și va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Ciprian Stoica, Istvan Bertalan și Tiberiu Serbulea vor oficia partida, sub supravegherea comisarului din partea FRB  Doru Vinași.

Cele două formații au o lungă istoria în baschetului românesc și s-au întâlnit de nu mai puțin de 44 de ori în campionat. CSM Oradea conduce la capitolul întâlniri directe cu 25 la 19. 

Asemenea echipelor pe care le antrează, cei doi antrenori sunt niște personalități longevive în baschetul românesc. Cristian Achim a câștigat 11 confruntări directe cu Dragan Petricevic, în timp ce tehnicianul bosniac nu și-a adjudecat decât 2 partide. 

Ambele echipe sunt ca și calificate în TOP 6, CSM Oradea ocupă poziția secundă în clasament, în timp ce SCM Timișoara se situează pe locul 4 cu 5 victorii și 7 înfrângeri. Timișorenii fac deplasarea la Oradea, după ce au obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României, campioana en-titre a României vine după o înfrângere în FIBA Europe Cup, pe teren propriu, împotriva lui Tsmoki Minsk.

Kris Richard traverseză o perioadă foarte bună și este cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător al orădenilor cu o medie de 14,6 puncte pe meci și un indice de 16,2 la eficiență, celălalt jucător naturalizat al echipei antrenate de Cristian Achim, Giordan Watson, este cel mai bun creator al echipei cu o medie de 4 pase decisive pe partidă. 

Jocul echipei lui Dragan Petricevic se bazează în mare parte pe Troy Franklin, jucător extrem de agresiv pe faza ofensivă care are o medii de 18,8 puncte și 5,8 pase decisive în LNBM. Shooterul echipei, Sherwood Brown, și-a găsit ritmul, după un start mai ezitant de sezon și și-a îmbunătățit media de puncte, ajungând la 14,5. De urmărit este și evoluția jucătorului sub 23 de ani, Bogdan Popa, jucător capabil să suprindă defensiva campioanei cu aruncări de la distanță. 

La CSM Oradea continuă să lipsească Bobe Nicolescu, în timp ce Dragan Petricevic a avut la dispoziție tot lotul de jucători în ultima partidă disputată, cea care a asigurat timișorenilor calificarea în Final Four-ul Cupei României. 

În opinia mea, CSM Oradea va profita de avantajul terenului propriu și se va impune la o diferență de peste 8 puncte. Pariorii pot să profite de pe urma acestei partide pe site-ul Superbet.ro

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii