Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara și-a definitivat lotul și staff-ul pentru sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.07.2019

SCM Timișoara și-a definitivat lotul și staff-ul pentru sezonul 2019-2020

SCM Timișoara și-a definitivat lotul pentru stagiunea următoare după ce i-a confirmat pe tinerii Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu și Robert Schipor. Din lotul alb-violeților nu va mai face parte Mihai Ursan, de care se spunea inițial că va continua. Clubul a confirmat și staff-ul condus de Dragan Petricevic, cu Cristian Bota trecând în postura de antrenor secund și Nenad Markovic în continuare scouter.

Ocupanta locului 6 la finalul ediției trecute a Ligii Naționale de Baschet Masculin, SCM Timișoara, a anunțat în ultimele două săptămâni numele pe care se va baza în următoarea stagiune (în paranteză poziția jucătorilor, de pe site-ul clubului): Mirel Dragoste (1), Troy Franklin (1), Cristian Mocrițchi (1), Nikola Pesakovic (2), Robert Schipor (2), Sherwood Brown (3), Alexandru Coconea (3), Anders Abu Teir (3), Bogdan Penciu (3), Milos Komatina (4), Adam Mirkovic (4), Bogdan Popa (5), Amaury Gorgemans (5).

Ultimii trei jucători anunțați sunt tinerii din zonă care nu au avut parte de prea multe minute în stagiunea precedentă: Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu și Robert Schipor, care au oferit câteva cuvinte pentru site-ul oficial al echipei.

Cristian Mocrițchi s-a alăturat formației timișorene de la școala de baschet a lui Zsigmond Bobroczky, din Arad, orașul său natal. Fundașul de 19 ani (1,87 înălțime) a făcut parte din lotul „leilor” în ultimele două sezoane. În ultimul a bifat 7 partide în LNBM, cu medii de 3:30 minute și 0,3 puncte. În două partide din cupă a avut medii de 3,5 puncte, 1 recuperare și 1,5 assist-uri în 5:32 minute, cu 5 eficiență.

„Sunt bucuros pentru faptul că voi evolua în continuare aici. Am încredere în întreg colectivul și am încredere că vom reuși să ne unim forțele și să facem o treabă cât mai bună, alături de public. Avem nevoie de suporteri și de susținerea lor. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar cu toate acestea, sunt sigur că sub coordonarea domnului Dragan Petricevic vom reuși să ne atingem potențialul maxim ca jucători, să fim un colectiv unit și să facem un sezon bun”, a declarat Cristian Mocrițchi pentru site-ul oficial al echipei.

Bogdan Penciu, este originar din Deta și a împlinit 18 ani în luna martie. Formația de pe Bega îl anunța pe jucătorul de 2,02 metri ca primul produs al academiei clubului. Extrema are până acum 10 meciuri în LNBM, șase în sezonul 2017-2018 (2 puncte pe meci, 1,3 recuperări și 1 eficiență în 8:02 minute) și patru în ultimul sezon (1,8 puncte în 5:34 minute). A intrat și în 2 meciuri din ultima ediție a cupei, cu medii de 2,5 puncte, 1 recuperare și 2 eficiență în 4:45 minute.

„O să fie un sezon interesant, cu noi modificări în lot. Sunt nerăbdător să încep pregătirea, să muncesc cât de mult pot pentru a-mi câștiga locul în echipă. Cum au spus și unii colegi, avem nevoie și de tot suportul publicului, deoarece ei sunt un mare plus pentru noi”, a spus și Penciu.

Mezinul timișorenilor va fi Robert Schipor, un fundaș de 16 ani și 1,89 înălțime, care a jucat pentru echipa U16 a clubului. Acesta nu a debutat încă în primul eșalon. „Obiectivele mele pentru viitorul sezon sunt foarte simple: vreau să mă antrenez cât de bine pot și cât de mult pot. Vreau să fie un sezon mai bun și mai serios decât celălalt, cu rezultate cât mai bune mai ales la Academia de Baschet, unde îmi doresc să fac meciuri solide. Abia aștept să înceapă antrenamentele”.

SCM Timișoara nu îl va mai avea în lot pe Mihai Ursan în următorul sezon. Extrema de 20 de ani și 2 metri a bifat doar 4 meciuri în ultimul campionat, cu 1,5 puncte pe meci în 2:39 minute și 1,8 eficiență. În cupă a avut medii de 2 puncte, 2 recuperări și 3,5 eficiență în 5:32 minute în 2 partide. A făcut parte din lotul „leilor” în ultimele trei sezoane, având 3,3 puncte pe meci și 1,7 recuperări în 3 meciuri din penultima ediție de campionat, cu 3,7 eficiență în 5:33 minute. „Mihai Ursan a decis să se dedice studiilor universitare. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru echipa noastră și îi dorim să i se împlinească toate visurile”, este mesajul clubului despre timișorean.

Din staff-ul echipei pentru noul sezon fac parte antrenorul principal Dragan Petricevic, secundul Cristian Bota (principal în mare parte din ultimul sezon), scouter-ul Nenad Markovic (face parte și din staff-ul naționalei de seniori), preparator fizic Tiberiu Puta, kinetoterapeut Andreea Goanță și medic Samer Hosin. Ilie Trițoiu va fi și în acest sezon președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Sabrina Duțu va fi team manager și Tiberiu Ondreikovics director sportiv.

SCM Timișoara se reunește în 20 august și în ziua următoare va efectua vizita medicală. Alb-violeții vor avea un cantonament la Sarajevo în perioada 22-30 august, iar din 2 septembrie se vor antrena la Timișoara. „Leii” și-au programat mai multe meciuri de pregătire, dar au stabilit adversarul doar pentru meciul din 4 septembrie cu Szedeak, la Szeged. Bănățenii vor mai juca amicale în 7 septembrie (acasă), câte două în weekendurile 13-15 și 20-22 septembrie și Cupa Timișoara în 27-28 septembrie sau 4-5 octombrie.

*foto: bc-tm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii