Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova o întâlnește pe U-BT Cluj-Napoca într-un meci ce se poate dovedi decisiv

SCM U Craiova o întâlnește pe U-BT Cluj-Napoca într-un meci ce se poate dovedi decisiv

Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19:00, BTarena va găzdui confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova. Partida contează pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și nu va fi televizată.

Arbitrii delegați pentru această întâlnire sunt Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Mate Andraș Stretea, iar comisar din partea FRB este Marian Oprea. Din această brigadă, Mate Andraș Stretea este singurul care a arbitrat și meciul tur dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova.

Acea dispută a început mai repede decât era prevăzut, din pricina declarațiilor pe care Aleksandar Todorov le-a făcut la adresa arbitrajului. Acesta s-a plâns de maniera în care formația sa este fluierată și a pregătit un material video cu abaterile nesancționate ale lui Darko Planinic.

Pe teren, jocul a fost echilibrat, cel puțin în prima parte. Oaspeții au preluat inițiativa și au câștigat primul sfert la șase puncte, însă gazdele au intrat în avantaj la vestiare: 44-41. După pauză, elevii lui Mihai Silvășan au practicat un baschet de calitate și s-au impus (74-81), în ciuda spiritului de luptă arătat de alb-albaștri.

Principalii remarcați ai acelei încleștări au fost Patrick Richard (24 de puncte, 5 recuperări, 4 intercepții), Omari Gudul (23 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive) și Kerron Johnson (23 de puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție).

În cursul zilei de joi, 9 ianuarie, Johnson a ajuns la o înțelegere cu clubul clujean privind prelungirea contractului până la finalul sezonului. Baschetbalistul american a sosit sub comanda lui Dusko Vujosevic după ce Brandyn Curry a suferit o accidentare gravă la genunchi. Până în prezent, Johnson a impresionat prin prestațiile sale astfel că formația ardeleană a decis să îl păstreze până la sfârșitul stagiunii.

Conducătorul de joc este unul dintre cei cinci străini disponibili din lotul alb-negrilor. Ceilalți sunt Patrick Richard, Donatas Tarolis, Artis Ate și Darko Planinic. Reamintim că în derby-ul cu BC CSU Sibiu din Cupa României Karlo Zganec s-a accidentat la umăr și va indisponibil timp de două săptămâni. Conform anunțului de pe u-bt.ro, jucătorul croat ar putea reveni cel mai devreme în returul cu vicecampioana României.

Pe lângă Zganec, mai este accidentat și Rareș Uță, baschetbalist ce nu a evoluat în deplasarea din Israel. Rămâne de văzut care este starea pivotului român și dacă acesta va putea juca sâmbătă, împotriva lui SCM U Craiova.

De partea cealaltă, oltenii mizează pe niște jucători străini cu multă experiență: Porter Troupe, Monyea Pratt, Tyler Laser, Omari Gudul, Russel Byrd și Nikolay Stoyanov. De asemenea, din punct de vedere al autohtonilor, SCM U Craiova stă bine, bazându-se cel mai mult pe serviciile lui Bogdan Țîbîrnă, Dragoș Diculescu și Antonio Năsturescu.

În ciuda lotului puternic, gruparea lui Aleksandar Todorov a adunat până în prezent doar patru victorii, ultima venind chiar în etapa precedentă. SCM U Craiova s-a impus cu mare dificultate în fața lui CS Dinamo Știința București, scor 92-88.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca se află la polul opus, cu 11 meciuri câștigate din 12 jucate. „Studenții” au învins-o în etapa a 12-a pe SCM Timișoara și apoi s-au deplasat în Israel unde au obținut o victorie foarte importantă pe terenul lui Ironi Ness Ziona.

Așadar, din punct de vedere al moralului, probabil că alb-negrii stau mai bine. În același timp, obținerea unui succes este mai importantă pentru SCM U Craiova care își joacă ultimele șanse de calificare în Top 6.

Conform statisticilor, U-BT Cluj-Napoca conduce la majoritatea capitolelor: puncte (87.3 – 76.7), recuperări (37.3 – 32.8), pase decisive (18.2 – 16.6), eficiență (103.0 – 81.6), intercepții (7.8 – 6.8), capace (2.1 – 1.8), aruncări de două puncte (59.2% - 55.6%), aruncări de trei puncte (37.8% - 31.5%) și aruncări de la linia de libere (75.8% - 69.5%). Totuși, elevii lui Silvășan comit mai multe turnoveruri, 15.4, față de 13.1 cât are SCM U Craiova.

În opinia mea, U-BT Cluj-Napoca este favorita acestei întâlniri, însă SCM U Craiova are o șansă mare de a produce surpriza. Oltenii ar trebui să profite de oboseala din rândul alb-negrilor și de absențele din lot.

Omari Gudul este un pivot foarte bun cu experiență în liga ACB și, ajutat de pe bancă de Bogdan Țîbîrnă și de Ionuț Berceanu, ar putea să provoace mari probleme adversarilor în spațiul de 3 secunde. În același timp, Darko Planinic vine după o prestație excelentă și cu siguranță încrederea îi este la un nivel ridicat.

Așadar, cheia jocului este la nivelul pivoților, însă este clar că echipa ce va arăta o precizie mai mare la nivelul aruncărilor va avea o șansă mai mare de victorie. Va fi interesant de urmărit duelul dintre cele două trio-uri: Kerron Johnson – Patrick Richard – Artis Ate și Monyea Pratt – Porter Troupe – Tyler Laser.

*foto: Facebook – Universitatea Craiova Baschet Fans

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ori ori
    "Așadar, cheia jocului este la nivelul pivoților, însă este clar că echipa ce va arăta o precizie mai mare la nivelul aruncărilor va avea o șansă mai mare de victorie"

    Apreciez genul asta de opinii pe care am observat ca ati inceput sa le introduceti la final de avancronica dar totusi ce-ai vrut sa spui? Ori e cheia jocului la pivoti ori la shooteri? :)

    Altfel, cred ca in conditii normale ar trebui sa castigam. Ca nume pe care le au in lot Craiova suna foarte bine, ca forma sportiva si joc colectiv rezultatele vorbesc de la sine. Dar na, cine stie?

    Bafta U!

    cu 4 ani în urmă (10.01.2020)
    • Istrate David:

      Cheie
      Din punctul meu de vedere, cheia jocului stă în lupta dintre pivoţi. Totuși, voiam sa subliniez faptul că nu poţi spune că doar ei vor conta, ci e important si cum evoluează jucătorii mici.

      Dar, strategia ar trebui făcută pe scoaterea din joc a lui Planinic, respectiv Gudul.

      cu 4 ani în urmă (10.01.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Pt Craiova practic e ultima șansă să mai prindă top 6. Presupunând ca în GVB va ieși pe locul 1, e foarte posibil să îi avem adversari în primul tur de play off, iar dintre posibilii adversari în acea fază a play off-ului, as zice ca e cel mai dificil. Cum a fost și cu Pitești anul trecut. O fi bine?

    cu 4 ani în urmă (10.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii