Stiri Cupa României Masculin

Tudor Costescu: “A fost de ajuns să câştigăm sfertul al treilea”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
30.12.2012

Într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, BCM U Piteşti a trecut de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 74-68.

Iată ce a declarat tehnicianul celor de la BCM U Piteşti, Tudor Costescu, la finalul acestei partide:

O victorie importantă obţinută astăzi..

Ştiam că o să fie foarte greu, aşa cum s-a şi dovedit. Suntem departe de am fi tranşat calificarea din primul meci, nici nu ne-am aşteptat la lucrul acesta. 6 puncte nu sunt nici pe departe o diferenţă liniştitoare. Pentru moral este foarte bine că am câştigat, e foarte bine că în partea a doua a meciului am reuşit să ne montăm şi să prestăm un joc mai eficient. A fost de ajuns să câştigăm sfertul al treilea. Şi ei sunt o echipă obosită, după un tur foarte greu. Nu avem decât o săptămână la dispoziţie, incluzând o sărbătoare mare, ca să ne pregătim pentru retur. Sigur că meciul din retur nu va semăna cu acesta. Astăzi am suferit foarte mult la capitolul recuperări defensive. Iată o altă echipă care a reuşit să urmărească de 17 ori la noi sub panou şi cu toate acestea nu au reuşit să marcheze decât 68 de puncte. În partea a doua a meciului am ridicat puţin nivelul apărării şi cred că asta s-a văzut, le-am stopat acţiunile individuale. Suntem în continuare în căutarea formulei ideale de joc. Este bine că am găsit astăzi formulele pentru a ne asigura victoria.

Astăzi Popovic şi Albijanic au avut evoluţiile la care vă aşteptați?

Eu zic că astăzi au jucat bine şi nu ne uităm numai la puncte. Au jucat bine, aşa trebuie să o facă meci de meci. Aşa cum am spus după meciul contra Clujului, eu nu le găsesc scuze dar este o explicaţie raţională. Albijanic debia se antrenează de 2 zile, Popovic care este un jucător de mare travaliu şi mare muncă are nevoie de minute bune ca să îşi revină după trei săptămâni de inactivitate. Nu ştiu în ce măsură pot să spun că şi-a revenit în mod complet, dar astăzi a făcut un meci mai bun. Îm general, toţi băieţii au jucat bine astăzi. Poate Dani Popescu a fost puţin mai neinspirat, poate Calotă a avut câteva situaţii de a marca şi nu a făcut-o. Nu poţi mereu să ai procentaje de 100%. Este bine că unii au suplinit lipsa de constanţă a altor jucători.

Cum apreciaţi anul acesta?

Putem face bilanţul jumătăţii de an competiţional. Dacă ne uităm înapot acum, eu apreciez totuşi o evoluţie exact în parametrii aşteptaţi. Poate o victorie în plus în campionat ne-ar fi fost necesară. Privind retrospectiv şi ţinând cont de evenimetele de-a lungul primei părţi a campionatului, eu zic că suntem acolo unde putem fi. Poate aşteptările erau mai mare, dar acum, uitându-te înapoi poţi să spui că aici am fi putut fi. Poate o victorie în plus ne-ar fi ţinut undeva unde a-şi fi fost satisfăcut.

Se pune problema unor transferuri?

Am avut o discuţie cu conducerea administrativă şi am fost asiguraţi că putem să facem o asemenea mişcare. Personal, nu sunt hotărât deocamdată. Avem acum câteva zile să căutăm. Eu nu aş schimba niciun jucător, eu aş aduce un jucător. Noi nu am mai jucat 5 la 5 la antrenament de 2 luni deoarece avem 8-9 jucători la antrenament, Chirof este accidentat, Alexiu este accidentat, jucătorii care sunt nerefăcuţi nu vreau să îi forţez. Dacă vom găsi jucătorul potrivit şi dacă ne confirmă aşteptările, ne vom folosi de el.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii