Stiri Cupa României Masculin

Tudor Costescu: ”Cred că ne-am calificat meritat, dar o să îmi rămână în minte meciul de la Mediaș”

Tudor Costescu: ”Cred că ne-am calificat meritat, dar o să îmi rămână în minte meciul de la Mediaș”

Dinamo Știința București nu a întâmpinat probleme acasă cu CSM Mediaș în meciul din Cupa României, reușind să obțină calificarea în faza următoare după o victorie la scor, 105-76. În tur, pe terenul ardelenilor, dinamoviștii cedau la o diferență de 5 puncte. La finalul partidei, antrenorul bucureștenilor, Tudor Costescu, a vorbit pentru Baschet.ro:

Cred că concluzia trebuie trasă după această manșă, în sensul că la Mediaș am fost departe de modul în care mi-aș fi dorit să arătăm. Astăzi am avut o cu totul altă față, diferența de cinci puncte în minus de la Mediaș mă bucur că ne-a pus în gardă și ne-a făcut să abordăm meciul cu o cu totul altă atitudine față de meciul tur. Știam că CSM Mediaș este o echipă puternică, cu jucători cu experiență și acoperiți pe posturi. Deși scorul arată mare, nu e o victorie ușoară. Această diferență am construit-o pe parcursul a aproape trei sferturi, dar cu mult efort. Cred că ne-am calificat meritat, dar o să îmi rămână în minte meciul de la Mediaș.

Costescu și-a oferit opinia în legătura cu sistemul competițional și valoarea echipelor din Liga Națională:

Nu doar văzând rezultatele, dar având ocazia să jucăm în presezon cu echipe din urna a doua valorică constat că e un lucru bun faptul că există echipe de valoare apropiată indiferent de serie și mă face să-mi întăresc opinia că un campionat organizat altfel ar fi mai avantajos. Eu militez în continuare pentru un campionat cu 12 echipe, așa cum a fost până la decizia de a ne schimba la sistemul actual. Nu sunt eu persoana care să decid, totuși se dovedește că niște meciuri în prima ligă având Focșaniul, Voluntariul sau Constanța alături de noi nu ar fi arătat foarte dezechilibrat, poate una sau două ar fi fost la o diferență mai mare dar în rest se dovedește că aceste echipe reușesc să pună probleme unor formații din prima grupă valorică. Vom vedea cum vor arăta lucrurile în faza a doua a campionatului, însă până acum am observat o creștere valorică prima și în a doua urnă valorică.

Tehnicianul a vorbit și despre Vasile Odagiu, jucător ce evoluează pe postul de pivot la Dinamo:

Este un jucător cu un potențial uriaș, cu o vârstă destul de înaintată (24 de ani) pentru un debut în Liga Națională. E un jucător care nu a fost până acum în atenția baschetului românesc, are și pașaport românesc. Cum misiunea noastră e compusă în mare parte din lucratul cu jucătorii tineri, dezvoltarea lor, am ales să abordăm și această provocare. El are o perioadă lungă în care s-a pregătit individual, apoi a venit la noi la echipă și aici are în continuare un program individual de pregătire, e departe din punct de vedere al cunoștințelor și al experienței de Liga Națională, dar încet-încet încercăm să îl integrăm, e un băiat foarte muncitor. Și-a asumat acest rol și acest statut și sper din cum merg lucrurile că o să putem într-un viitor nu foarte îndepărtat să îl folosim ca un jucător al echipei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii