Stiri Cupa României Masculin

Tudor Costescu: „N-am avut resurse astăzi să le limităm eficiența în spațiul de trei secunde”

Tudor Costescu: „N-am avut resurse astăzi să le limităm eficiența în spațiul de trei secunde”

Sâmbătă, 30 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo Știința București s-au întâlnit într-un meci din cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Chiar dacă gazdele au controlat jocul de la început și până la final, oaspeții s-au ținut aproape de adversari și nu le-au permis să se relaxeze deloc.

În cele din urmă, alb-negrii s-au impus cu scorul de 101-90 și au rămas neînvinși în această ediție a campionatului. Totuși, elevii lui Tudor Costescu au înscris pentru a doua oară în acest sezon 90 de puncte în fața Clujului și au arătat un joc bun

Felicitări echipei gazdă. Au avut un meci consistent pe toată durata lui. Noi am avut fluctuații mari în evoluție și, în mod special, am început foarte moale partida. Acolo practic s-a făcut o diferență de zece puncte și apoi am alergat pe tot parcursul jocului. Și jucătorii mei au făcut risipă de efort și zic eu că a fost un meci bun, deși în anumite momente am avut căderi în apărare, cât și decizii neinspirate în atac. Evident că asta, în fața unei asemenea echipe, ne-a costat. I-am lăsat să și înscrie un număr mare de puncte și când un adversar înscrie 100 de puncte, tu trebuie să faci eforturi supraomenești pentru a învinge. Am fost dominați în spațiul de trei secunde din cauza forței lor deosebite acolo unde își concentrează întreaga lor greutate ca joc. N-am avut resurse astăzi să le limităm eficiența în spațiul de trei secunde dar, per total, eu cred că am avut un nivel ridicat de joc. Evident, cu lipsurile și problemele noastre.”, a declarat Tudor Costescu după finalul meciului

Tehnicianul alb-roșiilor a vorbit și despre evoluția lui Marcu Badiu, tânăr baschetbalist ce s-a descurcat excelent în confruntarea cu U-Banca Transilvania.

Mă bucur că s-au împărțit punctele, au jucat minute bune aproape toți jucătorii de pe foaie și și-au adus și aportul ofensiv. Totuși am marcat multe puncte dar, referitor la Marcu, într-adevăr evoluțiile lui au fost la un moment oscilante și mă bucur că și-a regăsit forma din punct de vedere ofensiv. Așa cum am spus, în apărare am fost destul de ușor depășiți. Cred eu că acolo ar trebui să mai lucrăm.”

La final, Tudor Costescu a prefațat returul cu CSM Mediaș din runda a doua a Cupei României. În prima manșă, trupa sibiană s-a impus la o diferență de cinci puncte, scor 84-79.

Mi-e greu să spun fiindcă am avut o înfrângere usturătoare la Mediaș care, îmi doresc, să ne fi adus cu picioarele pe pământ. Mediaș e o echipă energică și a jucat un baschet foarte bun, luându-ne prin surprindere. Noi nu avem nici valoarea și nici nivelul să putem să jucăm prost și să câștigăm. Noi trebuie să jucăm de la bine în sus fiecare meci dacă dorim să avem măcar șanse la victorie, indiferent de adversar. La Mediaș nu am făcut acest lucru și îmi doresc în mod extraordinar să reușim să o facem la București miercuri.”

Cu acest rezultat, CS Dinamo Știința București ajunge la un bilanț de trei victorii și cinci înfrângeri și se află pentru moment pe locul al 4-lea.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii