Stiri Cupa României Masculin

Tudor Fometescu: „Am pus accent pe pregătirea fizică, pentru că jucăm trei meciuri în patru zile”

Tudor Fometescu: „Am pus accent pe pregătirea fizică, pentru că jucăm trei meciuri în patru zile”

CSM CSU Oradea a reuşit să câştige destul de comod primele două partide, împotriva celor de la Miercurea Ciuc şi Athletic Constanţa, din cadrul primei faze a Cupei României. Bihorenii se pregătesc acum pentru un adevărat derby al grupei B, împotriva celor de la SCM U Craiova.

Despre prestaţia de la acest turneu, meciul cu Craiova, dar şi cum a decurs pregătirea din acest presezon a vorbit şi Tudor Fometescu.

Tânărul sportiv al lui CSM CSU Oradea a fost intervievat de jurnalistul Lucian Lipovan, de Virgil Stănescu şi de oficialul FRB Traian Racu într-o emisiune online a celor de la Superbet. El a explicat cum i se pare experienţa de a juca într-un turneu de tip "bulă sanitară":

„Am jucat până acum după toate regulile pe care le-aţi enumerat, mai avem încă două şi în sfârşit prima „bulă” terminată după atâta timp de aşteptare. E ceva total diferit, nu am mai întâlnit o asemenea situaţie, să stai închis într-o cameră, dar trebuie să te supui deciziilor care permit jucarea baschetului. Dacă nu ne supunem acestor decizii, nu avem cum să jucăm şi ar fi mult mai rău decât să evoluăm în condiţiile astea.”

Tudor Fometescu a explicat că cea mai mare diferenţă este dată de lipsa fanilor. De asemenea, el a precizat că aşteptarea pentru primele meciuri oficiale a fost destul de lungă:

„Nu se compară baschetul fără suporteri. Pentru mine, s-a cam dus 25% din baschet în astfel de condiţii. Fanii fac o atmosferă total diferită faţă de cea în care se joacă acum. [...] Pe 10 august ne-am prezentat tot lotul la Oradea şi de atunci am aşteptat să vedem dacă putem juca în Europa. După aia am aşteptat primul turneu, au apărut şi mai multe cazuri de covid şi în sfârşit după mai multe luni am reuşit să avem primele meciuri oficiale”.

Tânărul baschetbalist orădean a prefaţat şi duelul cu SCM U Craiova. Fometescu s-a arătat impresionat de forma pe care au avut-o oltenii până acum:

„Meciul cu Craiova va fi cel mai disputat din grupa noastră. Ei vin într-o formă bună, marchează senzaţional de bine de afară iar noi nu am arătat până acum capacitatea noastră maximă. Sperăm ca la meciul de joi să fie altfel situaţia şi să ieşim câştigători”.

Întrebat de Virgil Stănescu despre pregătirea din această vară, Fometescu a explicat care a fost preocuparea lui în cele opt luni de pauză:

„Eu am făcut foarte multă pregătire fizică faţă de sezoanele anterioare în care am jucat eu în divizia A la Oradea. Într-adevăr, pregătirea fizică a fost mult mai intensă pentru că trebuia să ne antrenăm pentru trei meciuri în cinci zile, ceea ce este mult mai mult decât un singur meci pe săptămână. Şi individual am avut mult mai timp pentru şut, dribling.”

Cât despre omogenitatea clubului orădean, care a făcut un singur transfer în această perioadă şi în rest a păstrat tot lotul, Fometescu jr. a spus că:

„Mie întotdeauna mi s-a părut un atu să păstrezi nucleul unei echipe, aşa poţi să ai mai multe relaţii, ceea ce aici la Oradea am observat că dă roade”.

Emisiunea integrală SuperBet este disponibilă aici.

Duelul dintre CSM CSU Oradea şi SCM U Craiova se joacă astăzi, 12 noiembrie, de la ora 17:30. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

*foto: Roby Boros / facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii