Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca i-a oprit seria de double-doubles lui Keith Clanton

U-BT Cluj-Napoca i-a oprit seria de double-doubles lui Keith Clanton

În această seară, U-BT Cluj-Napoca s-a impus la o diferență de 24 de puncte împotriva Stelei București, scor 88-64, într-o confruntare din etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul din principalii factori ai acestui succes a fost reprezentat de lupta la recuperare.

Oaspeții au încheiat disputa cu 44 de recuperări, în timp ce gazdele au avut doar 16. Această diferență a fost cauzată și de prestația modestă a lui Keith Clanton, cel mai bun jucător de până acum din lotul lui Cătălin Burlacu.

Pivotul de 29 de ani avea înaintea acestui duel medii de 14.3 puncte, 13.8 recuperări, 3.8 pase decisive și 28.7 la eficiență. Mai mult decât atât, Clanton reușise câte un double-double în fiecare etapă disputată în acest început de sezon.

Însă, în întâlnirea cu U-BT Cluj-Napoca, adversarul lui Keith Clanton a fost Darko Planinic, un sportiv cu mare experiență. Acesta l-a apărat foarte bine pe jucătorul american al Stelei, care a adunat 2 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții în aproximativ 25 de minute petrecute pe parchet.

Clanton a aruncat doar de două ori, marcând o dată, și a comis trei turnovers și trei faulturi, având un indice al eficienței de +6. La categoria „+/-”, experimentatul baschetbalist a înregistrat un scor de -13.

În schimb, Darko Planinic a evoluat cu 12 secunde mai mult și a strâns 16 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac, toate pentru un indice al eficienței de +21. Croatul a avut 6/8 (75%) la aruncările de două puncte și 4/6 (66%) la linia de libere.

Așadar, U-BT Cluj-Napoca este singura formație din acest tur de campionat împotriva căreia Keith Clanton nu a terminat în double-double. Chiar și așa, americanul rămâne unul dintre cei mai buni jucători din Liga Națională, având medii de 12.6 puncte, 12.7 recuperări și 3.3 pase decisive.

Clanton poate să înceapă o nouă serie din etapa următoare când CSA Steaua București o întâlnește pe CSM CSU Oradea.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii