Stiri Cupa României Masculin

U Mobitelco și CSM București, favoritele Seriei I

Costin Marinescu

Costin Marinescu
27.09.2012

Cupa României 2012/13 ne propune un format diferit față de edițiile precedente. Optimile de finală nu se vor mai disputa sub forma unei duble manșe, ci sub formă de serii și turnee de sală. Scotând din urnă cele patru echipe ce reprezintă România în competițiile europene, celelalte 12 formații au fost împărțite prin targere la sorți în 3 serii. Echipele din fiecare serie va participa la câte un turneu de sală, vor juca fiecare cu fiecare iar primele clasate din fiecare serie vor accede în sferturile de finală. Tabloul va fi completat de cel mai bun loc doi din toate seriile și de cele patru participante în FIBA EuroChallenge.

Partidele din seria I, în care au fost repartizate U Mobitelco Cluj Napoca, CSM București, Dinamo București și CSȘ Giurgiu, vor avea loc în Sala ”Unirea” din Dobroești, comuna de lângă București (cartier Pantelimon) găzduind și o parte din meciurile Campionatului European de Juniori sub 16 ani Divizia B din această vară.

Ținând cont de statistica sezonului trecut, transferurile verii și pretențiile formațiilor participante putem afirma că U Mobitelco Cluj Napoca și CSM București sunt principalele pretendente la calificare. Cele două echipe se vor întâlni în meci direct duminică, de la 10:30.

U Mobitelco declară prin vocea noului său antrenor, Niksa Bavcevic, că trofeul în această competiție nu este un obiectiv al său, însă este greu de crezut că formația campioană în 2011 nu va ataca eventul și în acest an. Echipa este radical schimbată față de sezonul trecut. Pe lângă antrenor au sosit și 7 jucători străini, Cătălin Baciu s-a reîntors în țară iar nu mai puțin de 3 juniori au fost în pregătiri alături de prima formație , fiind trecuți pe lista înaintată FRBaschet.

CSM București mizează, în schimb pe continuitate. Hristu Șapera continuă pe banca tehnică, Martinic, Gallimore și Bosnjak rămân în lot alături de veteranii Fometescu și Căruțașu și doar 4 nume de jucători străini vor fi noi pe listele oficiale. Clubul sprijinit financiar de Primăria Capitalei s-a calificat sezonul trecut în Final 4 și chiar dacă obiectivul declarat este de a câștiga mereu ”următorul meci” este clar că o ratare a calificării în sferturi ar fi considerată un eșec.

CSȘ Giurgiu a ieșit în evidență sezonul trecut prin tragedia din octombrie, moartea lui Chauncey Hardy și prin declarațiile Smaranei Iliescu, oficialul clubului. Primul sezon în Divizia A pentru clubul din orașul din sudul țării a fost un succes doar prin prisma faptului că nu a retrogradat și lipsa de exeprință la nivelul primului eșalon a ieșit în evidență deseori. Lucrurile au intrat pe un făgaș normal în ultima parte a sezonului când a fost numit antrenor Chris Terrell. Americanul și-a impus, treptat, stilul, a gestionat campania de transferuri din această vară și chiar dacă pleacă cu a treia șansă, echipa sa este capabilă să producă o surpriză.

Dinamo București nu are cum să privească acest turneu decât ca pe unul de pregărire, de acumulare, de a căpăta experiență. Bazându-se doar pe jucători români, echipa clubului cu sediul în Șoseaua Ștefan cel Mare nu își poate propune niciun obiectiv în cupă, altul decât de a avea o prestație onorabilă în cele trei meciuri pe care le vor disputa.

Primul meci din turneu va avea loc vineri, 28 septembrie, de la ora 16:30, și va opune pe U Mobitelco Cluj Napoca și Dinamo București. De la 18:45 se vor întâlni CSM București și CSȘ Giurgiu.

Programul complet al optimilor de finală ale Cupei României

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii