Stiri Cupa României Masculin

Vlad Moldoveanu: „Putem spune că suntem outsideri, dar cred că avem o mentalitate potrivită”

Vlad Moldoveanu: „Putem spune că suntem outsideri, dar cred că avem o mentalitate potrivită”

CSO Voluntari joacă finala Cupei României în fața lui CSM CSU Oradea. Ultimul act al competiției se joacă astăzi, 9 martie, de la ora 19:00 la BT Arena.
Spre deosebire de clubul ilfovean, care se află în premieră într-o finală, Vlad Moldoveanu are deja în palmares o Cupă a României, alături de U-BT Cluj-Napoca în 2017. 

E greu să compar anul acesta cu cel petrecut la Cluj. Eu sunt aici, alături de Sașa și Ionuț, pentru a schimba mentalitatea, a schimba cultura la echipă, pentru a crea ceva nou. Este un nou proiect și este foarte greu de comparat perioada mea din România de dinainte cu cea de acum. Pentru mine este extraordinar că am reușit să ajungem în finală. Suntem o echipă care  își dorește performanță, însă nu știam la ce să așteptăm când a început acest campionat pentru că sunt câțiva jucători noi în România, câțiva băieți care acum învăță ceea ce înseamnă să te lupți pentru trofee, iar asta cred că a fost un minus pe alocuri pentru noi și în finală ne întâlnim cu o echipă care face asta de ani zile. O echipă cu experiență, foarte bună, bine pregătită tehnico-tactic...Va fi un meci foarte greu pentru noi. 

Putem spune că suntem outsideri, dar cred că avem o mentalitate potrivită, nu avem mentalitate aceea că doar mergem să jucăm un meci de baschet. Fiecare meci jucat în acest an am vrut să îl câștigăm, fiecare meci pe care l-am pierdut, indiferent dacă a fost cu Cluj, Pitești, Sibiu sau Steaua, ne-a deranjat foarte mult. Acest lucru arată ce competivitate și ce caracter avem în această echipă. 

În contextul în care CSO Voluntari s-a calificat în finala Cupei României în urma a doua victorii la un singur punct diferență, fostul internațional român a fost întrebat în care dintre cele două partide a avut mai multe emoții. 

Amândouă meciurile au fost foarte grele. În meciul cu Pitești, știam că ne așteaptă un meci greu, cu o echipă bună la care joacă mulți români. Acum...referitor la meciul cu Craiova, știam că la un moment dat o să bage mingea în coș de afară...s-a întâmplat acest lucru exact în sfertul 4, sfert în care noi nu am jucat bine pe partea de atac și ne-am creat probleme foarte mari. Trebuie să le dăm și celor două echipe credit pentru modul în care au jucat. Dacă fanii s-au uitat la aceste meciuri, cred că s-au bucurat foarte mult de jocul de baschet pentru că ne-a lipsit tuturor. Ne-a lipsit competitivitatea, ne-a lipsit jocul sub presiune...Pe mine m-a bucurat faptul că au fost meciuri strânse, deși pentru cardiaci nu au fost cele mai bune. 

Întrebat despre formatul Cupei României si dacă acest format ar prinde bine și în LNBM, Moldoveanu a replicat: 

Nu vreau să mă bag în partea această.  Din acest motiv avem o conducere a Federației, care împreună cu președinții de cluburi, decide exact în ce direcție merge baschetul românesc. Mie mi-a plăcut și mi-a făcut mare plăcere să văd mai mulți jucători români în teren, mai mulți jucători evoluând foarte bine. 

*foto: Gabriela Perianu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii