Stiri Cupa României Masculin

Ziua 2. Farul învinge Timba şi o elimină din competiţie

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
29.09.2012

BC Farul Constanţa a reuşit astăzi prima victorie în seria III a Cupei României. Marinarii au trecut cu 91-73 de BC Timba Timişoara, după o partidă pe care au controlat-o vreme de 3 sferturi.

Ziua a doua a competiţiei a adus în ultima serie un meci între două nou-promovate în prima ligă din România. Farul şi Timba, ambele învinse în prima zi a Cupei au căutat să câştige un meci care le mai putea da speranţe la ocuparea uneia din primele două poziţii în grupă. În cele din urmă, câştig de cauză au avut constănţenii.

BC Farul a început meciul mult mai bine şi s-a impus categoric în primul sfert, 25-14. În acelaşi timp, BC Timba nu a reuşit să înveţe din experienţa de ieri, când a fost condusă la scor în primele două sferturi de Craiova. Galben-negri au intrat şi de această dată foarte greu în meci. Şi-au revenit însă ceva mai devreme şi au prestat un baschet mai solid în actul secund, de pe care l-au pierdut de asemenea, 23-25, astfel că la pauză, Farul conducea cu 13 lungimi, 50-37.

Nici timpul de odihnă nu i-a ajutat pe "urşii" bănăţeni. Marinarii au continuat să ofere o replică tăioasă, iar trupa lui Costel Cernat a demnostrat că jocul bun din meciul cu Sibiul nu a fost o întâmplare. Farul a jucat aproape perfect şi a tranşat soarta meciului încă din sfertul trei, adjudecat cu 25-11. Astfel, constănţenii au operat schimbări în echipă în ultimele 10 minute, iar Timba a mai redus din handicap. În cele din urmă, echipa de la malul mării s-a impus cu 91-73 şi a eliminat-o pe BC Timba din cursa spre faza următoare a competiţiei.

Marcatori:

BC Farul: Booth 25p, Petronic 13p, Wallace 12p, Mathis 11p şi Minea 11p.

BC Timba: Huckaby 19p, Glynn 13p, Czmor 9, Chief Kickingstallionsims 8p.

Cele două formaţii mai au câte un meci de disputa în seria a III-a. Astfel, duminică, Timba va evolua cu CSU Sibiu, iar BC Farul cu SCM Craiova.

Farul şi Timba vor fi din nou adversare în etapa a III-a din Liga Naţională de baschet masculin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii